Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

Talforståelse

Utallige studier har gennem tiden vist, at menneskers kognitive udvikling i høj grad kan spores tilbage til barndommen. Det er nemlig blevet påvist, at der er en stærk forbindelse mellem, hvor meget ens hjerne bliver stimuleret i de tidlige år, og ens kognitive niveau senere i livet. Det vil sige, at man gør børn en livslang tjeneste, ved at udfordre deres hjerner så tidligt som muligt. Dette princip er i allerhøjeste grad gældende når det kommer til matematik. I de tidlige år, hvor hjernen udvikler sig mest, kan man lære børn, at få et helt naturligt forhold til tal, som vil følge dem resten af livet.

Èn ting er, at lære hvordan tallene ser ud, hvad de hedder og hvordan man skriver dem. Noget andet er dog at have en forståelse for tallenes værdi. Det er netop betydningen af tallene, som talforståelse handler om. For at barnet kan lære at bruge tallene og de 4 regnearter, er forståelsen af tallenes værdi et afgørende skridt i matematikundervisningen. Vi har i denne kategori samlet række undervisningsmaterialer, der kan inddrages i undervisningen når barnet skal øve sig i talforståelse.

Sådan kan du inddrage læringsredskaber i matematikundervisningen

Læringstæppet og gulvbrikkerne giver barnet mulighed for, at lære værdien at tallene mens hele kroppen aktiveres. Legepengene, er perfekte til købmandslegen, her indgår pengene naturligt i legen samtidig med, at barnet lærer talforståelse gennem værdien af pengene. VI har også sjove puslespil med tal, hvor barnet skal placere tallet efter den værdi det repræsenterer. Herved kan talforståelsen allerede indgå i legen inden barnet begynder i skole. Redskaberne her i kategorien egner sig både til undervisningen i skoleklassen eller til legen i daginstitutionen. Såfremt du har spørgsmål til undervisningsredskaberne, så kontakt os endelig vi stor klar til at hjælpe dig!