Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

Klokken

Blandt det 21. århundredes uendelige digitalure, kan det virke en smule meningsløst, at bruge tid på at lære børn, at aflæse en analogt ur. Men det er faktisk ikke rigtigt. Tidens gang kan være svær at forstå. Selv som voksne bliver de fleste overrasket over, hvor hurtigt den kan gå. Det er derfor vigtigt, at lære at aflæse analogt ur. Det er nemlig blevet bevist, at det kan have stor betydning, for børns evne til at forstå tid som mere end bare tal. Visernes slag gør tidens gang visuel, som er lettere for børn at forstå, end et digitalt ur.

Derfor skal børn lære klokken

At kunne klokken, er en vigtig del af det, at kunne begå sig i hverdagen. Det gælder også for børn. Hverdagen er ofte opdelt i tidsintervaller hvor man skal gøre forskellige ting på forskellige tidspunkter. Det gælder ikke mindst i skolen, hvor forståelsen af tiden er en nødvendighed for at forstå skoleskemaet. Det er meget individuelt hvornår barnet er klar til at lære klokken, men for mange børn er det en både sjov og spændende proces. Når koden er knækket og armbåndsuret er kommet på armen, er det et stolt øjeblik for barnet.

Knæk koden og lær klokken

Hos ABCleg har vi en række læringsredskaber, der kan gøre det lettere for barnet, når koden skal knækkes og klokken skal læres. Værktøjerne gør, at processen med at lære klokken også bliver sjov og hyggelig for barnet. Klokken kan allerede indgå i barnets leg fra en tidlig alder. Legeuret med træklodser i forskellige former, er perfekt til at give de mindste en introduktion til uret. Når de lidt større børn skal have styr på klokken, er læringstæppet "Lær klokken" det perfekte redskab, her kan flere børn samarbejde om at lære klokken og samtidig er børnene selv aktive i læringssituationen. Tæpperne er perfekte til institutioner som DUS’er, fritidshjem, eller skoleklasser, hvor tæppet kan inddrages som et naturligt element i matematikundervisningen. Vi har dog mange andre spændende redskaber og spil, der understøtter undervisningen i at lære klokken. Vi har samlet alle redskaberne i denne kategori.