Planetkort

På lager
Varenummer: 5700002085214

inkl. moms DKK 87,50

Specialpris DKK 69,00

  •   Bestil før kl. 14 i hverdagene, og modtag pakken dagen efter
  •   Fragt fra 29,- kr og gratis ved køb over 499,-
  •   Julegaver kan byttes indtil 31. januar
  •   Gratis gaveinpakning  - skriv "julegaver" i kommentarfeltet under bestilling

Er Mars større end Venus? Hvor i solsystemet findes der vand? Hvor stor er Solen set fra Pluto? Hvor mange timer er en dag på Venus? På hvilken planet er et døgn længere end et år? Det er nogle af de spørgsmål, der indgår i et nyt spil om vores solsystem. Spillet lanceres den 5. december kl. 16.30 på Geologisk Museum.


Planet-kortspillet består af 42 spillekort med informationer om planeter, måner, asteroider og kometer i vores solsystem. Man dyster så om de forskellige himmellegemers fysiske egenskaber, størrelse og temperatur eller man udforsker klodernes position i solsystemet.


Spillet er opfundet af tre unge studerende, og idéen startede for 3 år siden. Kristoffer Leer og Tais Wittchen Dahl var begge specialestuderende i planetfysik på Niels Bohr Institutet og Mikkel Pagh læste medievidenskab på Aarhus Universitet. De satte sig for, at de ville skabe interesse for naturfagene i Folkeskolen. Det skulle være på en ny og utraditionel måde, og det skulle på samme tid være sjovt og give ny viden. De to fysikstuderende stod for det faglige indhold og den studerende i medievidenskab stod for det pædagogiske i spillet.


Spillet er beregnet til undervisning i natur og teknik for børn i 5.-7.klasse og kan også bruges til fysik og matematik undervisningen i 7. og 8. klasse.


Kortene kan bruges på flere måder.


Der medfølger spilleregler til 3 forskellige spil, der passer til forskellige alderesgrupper:  • Klodernes kamp: For 2-4 spillere. Fra 8 år

  • Bygge solsysteme: For 2-4 spillere. Fra 9 år

  • Rummy: For 2-3 spillere. Fra 11 år


Fra 8 år