Sansegynger til børn

Original sansegyngeBørn elsker at gynge, og særligt sansegynger giver en vuggende bevægelse, der virker afstressende, og som samtidigt stimulerer børnenes grundmotorik og balancesans. En sansegynge vokser med barnet, og er derfor en utrolig funktionel gynge, som kan indstilles alt efter behov. Den kan blandt andet justeres i højden, så dit barn kan bruge den hele barndommen. Desuden kan sansegyngen holde til lidt af hvert, da du både kan anvende den ude i haven og inde i stuen.

Den originale sansegynge er opfundet af Erik Hougaard i 2001 og er danskproduceret med god gammeldags håndkraft. Det betyder god kvalitet helt fra bunden og et legeredskab, der har sikkerheden og funktionaliteten i fokus.

Sorter stigende

26 vare(r)

Sorter stigende

26 vare(r)

Sansegynge styrker motorik og balance

Hos ABC Leg forhandler vi de originale danske sansegynger til både private og institutioner. Familiegyngen kan bære optil 100 kg, mens den kraftigere institutionsgynge kan klare 500 kg. Til sansegyngerne kan du ydermere få kvalitets tilbehør såsom forlængersnore, hynder, kantpuder og telte.

En sansegynge ophænges i ét punkt, der giver gyngen en fantastisk karruselfunktion. Det betyder, at den både kan snurre rundt og gynge frem og tilbage og til siden. Derfor fungerer en sansegynge som både et sansemotorisk legetøj og en afslappende vugge, der styrker motorik og balance. Dette er også grunden til at sansegynger er blandt de professionelles favoritter i offentlige institutioner og børnehaver.

Den originale sansegynge er, som den eneste i Danmark, sikkerhedsgodkendt af forbrugerlaboratoriet APS i henhold til krav EN 71-1, EN 71-2, EN 71-3 og EN 71-8.

Sansegyngen stimulerer tre primære sanser

Sansegynger beroliger barnets sind og gavner både motorik og balance, hvorfor de er utrolig populære i mange hjem, på legepladser og i offentlige institutioner. Sansegyngen kan snurre rundt og gynge frem og tilbage. Netop disse bevægelser er med til at stimulere balance, bevægesansen og ikke mindst indlæringen hos barnet.

Labyrintsansen, følesansen og kinæstesisansen danner grundlaget for børns motoriske udvikling. Disse tre primære sanser udgør sammen med synet vores samlede balance og grundlaget for al bevægelse. Sansernes samarbejde sikrer, at vi blandt andet er i stand til at holde balancen, orienteringen, koordinationen og glidende bevægelser, der hænger sammen med vores bevægelse af kroppen og evnen til at tillære nye færdigheder.

Sansegyngerne er et pædagogisk udviklende legetøj, som stimulerer disse tre primære sanser, der er så vigtige i forhold til vores balance og indlæring senere i livet. Med en sansegynge får børnene derfor de bedste forudsætninger for at udvikle en god grundmotorik, der er fundamentet for al indlæring og udvikling af færdigheder.

Brug børnenes sansegynge inde og ude

Sansegyngen fungerer både som et sansemotorisk legeredskab, en beroligende vugge og ikke mindst som et fantastisk legetøj, som børn i alle aldre kan få stor glæde af. En sansegynge kan tilpasses barnets alder og størrelse ved at justere højden, hvilket gør gyngen alsidig nem og bruge i børnefamilien såvel som i en institution. På samme måde kan sansegyngen tilpasses det miljø, som familien eller institutionen ønsker at bruge gyngen i. Det, uanset om det er inden døre eller ude i naturen.

Sansegyngen er fremstillet i et vejrbestandigt materiale, der kan tåle at hænge ude året rundt. Derfor kan gyngen nemt indgå som et legeredskab både på en legeplads fra et gyngestativ eller fra et træ i haven, såvel som indendørs ned fra loftet midt i stuen.

Sansegyngen er et legeredskab, som børn i alle aldre kan få glæde af, eftersom at gyngen kan justeres i højden. Hænger du gyngen blot 20 cm over gulvet i stuen, så vil selv de mindst børn med lidt hjælp kunne kravle op og nyde en svingtur eller en beroligende vugge. Som børnene vokser, hæves gyngens højde og kan eventuelt flyttes ud i haven, når børnene er så store, at de selv kan lege rundt og skubbe hinanden på gyngen.

ABC Leg har fokus på leg og læring

Her hos abcleg.dk finder du kvalitetslegetøj til børn i alle aldre med fokus på læring, udvikling og leg. Foruden den populære sansegynge, så finder du også et væld af andre lege-, sanse- og aktivitetsredskaber, som netop har til formål at stimulere børns motorik og sanser gennem det, børn elsker allermest – at lege.

Sansegyngen er et eksempel på et pædagogisk legetøj, hvor man på en enkel og god måde kan kombinere læring og udvikling med sjove legestunder og masser af grin. På gyngen får børnene mulighed for at blive udfordret på det niveau, de er på. Derfor er sansegyngen oplagt fra børnene er små, netop fordi den kan vokse med dem og deres leg.

Vores store sortiment af legetøj til små og store børn tæller blandt andet også funktionslegetøj, som stimulerer børns musikalitet, fantasi samt grov- og finmotorik gennem forskellige redskaber og aktiviteter. Fælles for de produkter, du finder her på siden, er, at de alle er skabt med børnene kvaliteten i fokus. For os i ABC Leg er det vigtigt at give alle børn det bedste udgangspunkt for at udvikle sig, hvilket de rette redskaber og legetøj kan være med til at sikre. Hvis du vil læse mere om de forskellige brands, vi fører her på siden, kan du klikke her og blive klogere på udvalget.