Eget mærke

ABC Leg elsker legetøj, næsten lige så meget, som børn gør. Og når vi brænder så meget for sjovt og udviklende legetøj, har vi selvfølgelig måttet lave vores eget. Vi er derfor meget stolte over at kunne præsentere ABC Legs egen linje af pædagogisk legetøj og undervisningsmateriale. Alle produkter er udviklet i samarbejde med anerkendte pædagoger og fagpersoner. Det synes vi er lykkedes ret godt, hvis vi skal sige det selv.

 

Det vil vi med vores pædagogisk legetøj og undervisningsmateriale

Børn elsker legetøj. Rigtig meget faktisk! Og det er godt, for det er igennem legen, at børn lærer at begå sig i verden. Der er så meget der skal læres når man er lille. Sprog, farver og former, hvordan man bruger sin krop og sin stemme, sang og dans. Alt sammen nødvendigt for at indgå i sociale sammenhænge både som barn og voksen. En masse af det børn skal kunne som voksne, lærer de helt fint på egen hånd, men ikke alt.

Fri leg, uden voksnes indblanding, er helt nødvendigt for at børn kan udvikle social intelligens. For meget struktur og fokus på regler skaber børn der har svært ved at forholde sig spontant til verden. Men uden struktur, formål og læring går det heller ikke. Så får man børn der har svært ved at koncentrere sig og indgå i organiserede sammenhænge. Gennem pædagogisk leg og pædagogisk legetøj kan du stimulere dit barns evner og udvikling uden at det bliver trist pligt for barnet.

Sorter stigende

1-90 of 388

Sorter stigende

1-90 of 388

Det kan barnet lære hos os

Vores egen linje af legetøj er både for de små og de lidt større. Hvad enten barnet lige har lært alfabetet eller er meget optaget af dyr og menneskers udseende.

Alle vores produkter er udviklet for at styrke dit barns læring og kognitive processer. For de små der skal lære om årsag og virkning, farver og former. For de lidt større der stolt kan vise mor og far at de nu kan stave eller gange tal sammen. Det kan også være legetøj der styrker den sociale intelligens - med at afkode ansigtsudtryk og følelser.

Læring skal være sjovt og frivilligt

Det er mange år siden den sorte skole blev afskaffet og siden er der sket og eksperimenteret meget med leg og læring. Den italienske forsker Maria Montessori har haft særlig stor indflydelse på moderne pædagogik og brugen af legetøj i lærings øjemed. Montessori opnåede fantastiske resultater med børn, der ellers var opgivet på grund af psykiske problemer og andre handicap. Hendes tilgang til leg som en struktureret lærende aktivitet revolutionerede opfattelsen af hvad leg kunne. Selv om de færreste i dag mener at leg udelukkende skal være lærerig, så er der ingen tvivl om at struktureret leg bør være en del af et barns sunde udvikling.

Struktureret leg handler om læring. Og det at opleve at man bliver dygtigere og klogere på egen hånd. I en verden der er mere kompleks end nogensinde før, er det her, at evnen til at lære komplekse problemstillinger bliver grundlagt.

Kort sagt, det handler om at barnet lærer at opnå viden og nye færdigheder på egen hånd. På den måde, bliver det at lære nyt, forbundet med positive følelser og selvtillid. Det er af den største betydning senere i livet. Børn der ikke har fået stimuleret deres evne til selvstændig læring, har det ofte svært i skolen og får dårlig selvtillid og trivsel. Støt dit barn i at opnå positive oplevelser gennem læring.

Populære produkter

Vi har pædagogisk legetøj til alle formål. Følgende produkter af vores eget mærke er mest populære:

Interaktiv væg

Den interaktive væg er for dig der vil lege med ord, betydning og symboler. Du kan indtale lyd til hver lomme på væggen og afspille det igen ved tryk. Perfekt til skoleklassen eller til fælles leg i hjemmet. Rigtig god til at lære udtale af ord.

Lærekort følelser

Styrk børnenes empati og evne til at aflæse og vise følelser. Kortene kan bruges enten som samtalekort eller som billedlotteri, hvor man kan beskrive og efterligne de forskellige følelser. Eller som en slags “gæt og grimasser”, hvor børnene trækker et kort og så skiftes til at skulle vise følelsen og så gætte hvilken der er tale om.

Hot Dot Pennen

Hot Dot pennen er udviklet i forbindelse med vores læreæsker og fungerer ved at give lyd og lys som tilbagemelding på multiple-choice spørgsmål. Pennen fungerer med alle slags sæt. Den er meget populær hos børn fordi de får direkte fysisk tilbagemelding og samtidig også skal bruge hånd-øje koordination.

Plakater med alfabetet og gangetabellen

Bliv smart i en fart med disse farverige og sjove plakater med enten alfabetet eller gangetabellerne. Passer til væggen i skolen, institutionen eller derhjemme.

Aktivitetshæfter

Det står vores hjerte nær at støtte børn i deres faglige udvikling. Derfor har vi også gjort meget ud at at udvikle vores egne sjove og lærerige aktivitetshæfter. Her lærer barnet at skrive korrekt. At lære om konsonanter og vokaler. Vi har også hæfter der lærer børn sange og bogstaver.

Vi har især et stort udvalg af produkter til at lære alfabetet, både stavning og udtale (fonetik).

Savner du noget?

Vi har selvfølgelig også en masse andre produkter som vi ikke selv har fremstillet. Dem finder du på resten af siden.

Er du pædagog eller lærer og har du en ide til legetøj eller undervisningsmateriale som du ikke kan finde nogen steder? Så vil vi meget gerne høre fra dig. Vi har kontakterne og evnerne til at gøre din ide til virkelighed, ligesom vi allerede har gjort. Send endelig en email på info@abcleg.dk