Spar op til 60% på vores OUTLET lige nu

3-5 ÅR FØRSKOLE

For at styrke 3-5 årige førskolebørn kan legetøj såsom sorteringssæt, byggesæt, aktivitetshæfter, balancebræt, læringsspil, samlesæt, IQ-spil, hobbysæt, magnetbogstaver og –tal benyttes. Her på siden finder du vores udvalg af legetøj, som vil hjælpe dit barn til at blive klar til den første dag i skolen. Vores udvalg vil gennem leg hjælpe dit barn til at blive klar til skolen med masser af læring og udfordringer af blandt andet sanser, koordinering og koncentration.


Du kan læse meget mere om de mange brands, vi fører her på hjemmesiden, og blive klogere på, hvad de hver især kan tilbyde dit førskolebarns udvikling. Tag et kig på vores udvalg af lærende og udviklende legetøj til børn på 3 år, 4 år og 5 år herunder.

Filtrer
Filtrer efter
Kategori
Pris
Brand
Alder

Pædagogisk legetøj til børn

Et barn på 3 til 5 år er lidt af en håndfuld. Fyldt med energi og lyst til at udforske verden udvikler de i denne periode deres selvstændighed og egen personlighed. Årene fra 3 til 5 er helt afgørende for barnets udvikling og senere skoleliv, da det er her mange forbindelser i hjernen skabes. Det er også her, at lysten og selvtilliden til at lære og udvikle sig grundlægges. Derfor skal barnet selvfølgelig også stimuleres bedst muligt.

De fleste kommercielle legetøjsproducenter markedsfører gerne legetøj til denne aldersgruppe med kendte tegneseriefigurer eller interaktivt digitalt legetøj. Men vil du gøre det bedste for dit barn, så stimulerer du barnets behov for at bruge sin krop i alt lige fra løb, hop og klatring til finmotorikken med hænder og fingre.

Disse år er også afgørende for barnets sanseudvikling. Børn i denne alder oplever verden med alle sanser, og legetøj bør stimulere dem alle. Børn, der bruger for meget tid foran TV og computer, bliver passive i forhold til læring. De bliver vant til at lære ved at nogen giver dem svarene i modsætning til selv at være opsøgende og udforskende. Det er derfor vi som forældre må være særligt opmærksomme på, hvilket legetøj vores børn bruger.

  Sprog

 • At lære at læse, skrive og formulere sig er en stor glæde for børn og forældre. Det er meget forskelligt, hvornår børn lærer at læse, nogle er hurtigere end andre. Uanset dit barns niveau, så kan du selv hjælpe glæden ved læsning og sprog på vej med sjove interaktive læselege. Læs mere om legetøj til sprogudvikling her.

 • Kreativitet

 • Musik, tegning og kreative udtryk kommer naturligt til børn. Hvis du vil være sikker på, at dit barn som voksen har det godt med at udtrykke sig kreativt og kunstnerisk, så er det i barndommen, du skal støtte op. Du finder forskellige redskaber til kreativ leg her på abcleg.dk.

 • Praktiske evner

 • Børn vil være som de voksne og lave det samme som dem. Støt dine børn i deres lyst til at mestre praktiske færdigheder. Legetøj, der er praktisk anvendeligt, giver dine børn de bedste forudsætninger for skolealderens praktiske gøremål

 • Sanser

 • Nu hvor dit barn mestrer sin krop, skal hele verden udforskes. Alt er nyt og spændende og et bombardement af sanseindtryk. Lyd, farver, former, smag, lugt – det hele skal tages ind. Styrk dit barns evner til at sætte ord og mening på alle de nye sanseindtryk.

 • Matematik og tal

 • Børn i førskolealderen har naturligt en fin forståelse for tal. De kan ræsonnere, kalkulere og estimere. De er nysgerrige i forhold til mængder af dessert og antal af sten på stranden. Du kan styrke dit barns interesse i matematik med sjove tallege. Giv dine børn den bedste mulighed for at være trygge ved matematik og regning. Børn der tidligt lærer at regne får lettere ved matematik senere i livet. Det er vigtigt, da matematik desværre alt for let kan blive et fag, som børn frygter. Læs mere om legetøj, der styrker færdigheder i tal og mængder.

 • IT i børnehøjde

 • Børn elsker elektronik og IT, men det skal være en fornuftig brug og ikke bare en elektronisk barnepige. Vi forældre kommer selvfølgelig ikke uden om at skulle lære vores børn at bruge de digitale redskaber, men det er sjældent en god ide at overlade det til kommercielle apps og internettet. Her finder du IT i børnehøjde.

Udvalgt pædagogisk legetøj 3 til 5 år

Vi har et stort udvalg af legetøj til børn i førskolealderen. Her har vi samlet nogle af vores mest populære produkter. Det kan være vores sorteringssæt, byggesæt i træ, de populære aktivitetshæfter, balancebræt, spil af forskellig slags, magnetbogstaver til stave-leg og meget mere. Du kan se på produkterne, hvilken alder de er velegnede til.

  Lommeterning

 • Lommeterningen er en stor terning i skum og vinyl i flotte farver. Den kan bruges til sjove lege i fællesskab. Hver side af terningen har en lomme med plads til et stykke papir. Her kan du gemme ord og aktiviteter. Slå med terningen, tag arket op af lommen og udfør aktiviteten.

 • Time timer

 • Alle skal lære klokken, uden går det ikke. Med Time Timer gør I det sjovt i fællesskab. Time Timer viser med et farvet område hvor meget tid der er tilbage i en given periode. I kan derfor træne at se på begge visere men også få en forståelse for, hvad det praktisk betyder. Fås i analog og digital version. Meget populær.

 • Aktivitetshæfter

 • Vi har et stort udvalg af sjove og udfordrende aktivitetshæfter. Her kan dine børn tegne, stave, regne og meget mere. Hæfter kan bruges til alle aldre fra 3 til 5 år og sidenhen i skolealderen også.

 • Bogstavkort

 • Lær alfabetet med disse fine bogstavkort. Det kan for eksempel være vokalkort hvor I kan øve de alle vokallyde. Hvert kort er illustreret med et ord der indeholder vokalen, for eksempel Ispind for I. Prøv også vores rime-kort med illustrerede børnesange. Vi har mange flere produkter og pædagogisk legetøj til børn i førskole- og indskolingsalderen. Vi har også et udvalg af legetøj til børn med særlige behov som autisme, ADHD og andre udfordringer.

 • Børnespil

 • Spil, der er lavet til børn, er den oplagte måde, hvorpå du kan snige læring ind i legen, uden at det bliver kedeligt eller for udfordrende. Børnespil til førskolebørn er på mange måder tilrettelagt således, at børnene, helt uden at opdage det, bliver udfordret på deres talforståelse, viden om alfabetet og koncentrationsevne. Derfor kan spil til børn være gode at have ved hånden, når skolestart nærmer sig, eller når børnene ganske enkelt trænger til at blive udfordret lidt. Her på abcleg.dk finder du et væld af børnespil.

  • Find legetøj til dit førskolebarn her!

   Vi elsker legetøj, næsten lige så meget som børn gør. Derfor vil vi meget gerne høre fra dig med ris og ros. For ABC Leg er det vigtigt at give alle børn det bedste udgangspunkt, for at de kan opnå deres potentiale her i livet, uanset om de kæmper med særlige behov eller ej. Derfor er du meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål vedrørende specifikke produkter eller til ABC Leg generelt. Du kan kontakte os her!