10-12 ÅR MELLEMTRIN

På dette alderstrin vil barnet ikke selv bruge betegnelsen leg, om de legende aktiviteter og processer det beskæftiger sig med. Men de fleste større børn vil blive udfordret af eksperimentelt legetøj, ligesom legetøj der udfordrer den logiske tænkning: de såkaldte hovedbrud og hjernetænkere. De lidt mere kreative ting er forsat også vigtige for flere børn og unge. Derfor har vi valgt at give dig dette udvalg, så du kan stimulere dit barn i flere retninger med sjovt legetøj, som giver læring i flere forskellige kategorier. Dette legetøj vil give alle børn en sjov måde at lære og udvikle sig på.

Se vores udvalg af lærende og udviklende legetøj til børn på 10 år, 11 år og 12 år.

Sorter stigende

1-200 of 437

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Sorter stigende

1-200 of 437

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Praktiske færdigheder hos 10 til 12 årige

Mellemtrinnet i skolen handler om meget mere end bare at lære pensum. Børnene begynder at se sig selv i større sammenhænge end bare skoleklassen og kammeraterne. De udvikler en stærkere personlighed og begynder at tænker over hvem de er i forhold til omverdene, ja hele verden, for den sags skyld. Det er en tid hvor du kan og bør overlade mere til børnene end tidligere. Støt dem i at engagere sig i hvad de nu interesserer sig for og lær dem at organisere sig og tage ansvar på sig. Grib ind og giv en hånd når du kan se der er brug for det, men uden at tage virkelysten fra dem. 

Videnskab og leg

Børn på mellemtrinnet er fulde af entusiasme om verden omkring dem. Alt skal undersøges og testes og det er ikke ualmindeligt at du pludselig oplever at dine børn ved en hel masse om et emne. Også mere end hvad du ved. Alle undersøgelser viser at det er i denne alder at interessen for de naturvidenskabelige fag bliver dannet. Det kan du støtte ved at give dem det rigtig værktøj til formålet. Et mikroskop kan afsløre de mindste ting og en stjernekikkert de aller største. Universet, vores egen planet, og de fysiske love er ofte meget interessant. Byggesæt er et andet hit, gerne hvis det kan kombineres med noget IT. Det er helt fantastisk hvad der er kommet af byggesæt med motorer og integration med computer og tablet. 

Kreativitet og kunst

Ligesom lysten til at lære naturvidenskaben at kende grundlægges i disse år, så gør de kreative evner også. Næsten alle børn kan lide at synge, tegne, male i de små år, men det ændrer sig ofte i puberteten, hvor selvtilliden ikke altid slår til. Støt dine børns kreative evner, med maleredskaber, stof og symaskine og hvad de ellers interesserer sig for. Der er mange kreative projekter i kan lave sammen. Og det er nu du skal støtte og hjælpe, for selvkritik er også noget der kommer i denne alder. Musik begynder også at fylde mere og mange børn vil gerne lære at kunne spille et instrument eller synge. 

Sprog

I mellemtrinnet i skolen introduceres det andet fremmedsprog og det er et vigtigt valg. Engelsk kan de, for det har de haft siden de var små, men hvad med tysk eller fransk? Eller kan de vælge kinesisk? Langt de fleste fortsætter i gymnasiet eller en videre uddannelse med det sprog de har haft i folkeskolen. En god begyndelse er vigtig her. Børn i denne alder lærer stadig utrolig hurtigt og med større fokus end senere. De har også mere selvtillid til at udtrykke sig. Indtag gerne rollen som ekstra hjælpelærer. 

IT og elektronik

Der er ingen vej uden om IT og elektronik for børn i alderen 10 til 12 år. De har sikkert allerede tablet, computer eller spillekonsol. Måske alle tre. Udfordringen ligger i ikke bare at bruge elektronikken som passiv underholdning, men at forstå den og bruge den aktivt. Det kan du gøre på en lang række måder. Hvis dit barn har vist interesse for mekanik kan du få nogle fantastiske elektriske byggesæt og robotter. Det er heller ikke for tidligt at lære om grundlæggende programmering. Det behøver ikke være i form af egentlig kodning, men kan være programmering af robotter og lignende. 

Særlige behov

Hvis dit barn har særlige behov er der hjælp at hente i ekstra læringsmateriale. Tal med din skole om hvad du selv kan bidrage med. Ofte er det lettere at lære sammen med forældre end i en skoleklasse, hvor dit barn måske ikke har lyst til at række hånden og spørge om hjælp.  

Brug for hjælp?

Har du brug for hjælp til at finde det helt rigtige legetøj eller læringsredskab, så kontakt os endeligt. Vi elsker at høre fra vores kunder og tager gerne en snak om pædagogik, leg og læring.

Vi håber du har fået inspiration til at støtte dit barn i disse vigtige år, inden det rigtig går løs med teenageårene