På dette alderstrin vil barnet ikke selv bruge betegnelsen leg, om de legende aktiviteter og processer det beskæftiger sig med. Men de fleste større børn vil blive udfordret af eksperimentelt legetøj, ligesom legetøj der udfordre den logiske tænkning: de såkaldte hovedbrud og hjernetænkere. De lidt mere kreative ting er forsat også vigtige for flere børn og unge. Derfor har vi valgt at give dig dette udvalg, så du kan stimulerer dit barn i flere retninger med sjovt legetøj, som giver læring i flere forskellige kategorier. Dette legetøj vil give alle børn en sjov måde at lære og udvikle sig på.

Se vores udvalg af lærende og udviklende legetøj til børn på 10 år, 11 år og 12 år.

49,95  m/Moms
(39,96  u/Moms )
0 anmeldelser

På tærsklen til teenagertilværelsen befinder barnet sig mellem barndom og teenageår. Deraf den populære betegnelse "tweenies" eller bare ”tweens”, som betyder "between child and teenager". På mange måder indikerer det, hvordan barnet bevæger sig væk fra den spontane leg til en mere velovervejet leg. Barnet leger forsat, men nu handler legen om de store spørgsmål i livet. Legen bliver brugt som et identitetskabende middel. Den spontane leg rinder ud, og legelivet ændrer karakter i retning af en kulturel dimension. Det er vigtigt forsat at støtte op om, at barnet får mulighed for at drømme, fantasere og lege, så det forsat kan være nysgerrig og forundres.

I denne alder fylder de interaktive medier meget i hverdagen, og udgør også vigtige elementer i forhold til legeuniverset. Efterhånden udvikles flere og flere spil, der giver mulighed for at inddrage kammerater eller forældre. Samtidig er fysisk aktivitet også er blevet integreret i flere spil.

Barnet er forsat nysgerrigt og videbegærligt. Hvis der er skolefag som barnet kæmper med, vil det være en god idé at støtte op omkring det via leg og læring i hjemmet med egnede materialer. Nye tilgange kan åbne barnets forståelse og skærpe interessen yderligere. Til de børn skolen ikke kan tilgodese med tilpas nok udfordringer kan I også finde udfordringer via leg og læring.

Perioden rummer store forandringer og kontraster i takt med at barnet udvikles og modnes. Den fysiske udvikling er stor. Motorisk kan barnet møde udfordringer på sin vej. Også rent personligt er denne selvstændighedsfase udfordrende og krævende. Midt i alle udfordringer, krav og forandringsprocesser kan legen være et vigtigt frirum og en vigtig mulighed for at skabe sig selv. Sport og forskellige fysiske aktiviteter er med til at støtte barnet i at udvikle vilje og disciplin, mens alle typer spil træner barnet i forhold til koncentration.