Her finder du alt i legetøj til børn fra 0-1 år Vores udvalg indeholder alt hvad dit barn kunne ønske sig at lege med, heriblandt billedbøger, farver, musik og meget, meget mere. Vi har samlet et udvalg som både stimulerer og bevæger dit barn. Alle sanserne er dækket ind i vores udvalg således at leg og læring kommer ud på et. Alt legetøj har vi specielt valgt til sortimentet så dit barn kan få mest muligt leg og læring. Her hos ABC Leg vil vi gerne give dig og dit barn muligheden for at opleve verden fra en sjov og grinene vinkel og dette mener vi at have opnået med dette udvalg.

 
-49%
32,00  m/Moms
(25,60  u/Moms )
62,50  m/Moms
Du sparer: 30,50
0 anmeldelser

I babys første år sker der en kæmpe udvikling. Vi har delt udviklingen op i tre faser.

Op til 3 måneder

I de første par måneder vil baby gerne kigge og tage imod nye indtryk. Barnet har derfor brug for legetøj som kan stimulere synet med. Fold-ud-bøger med sort og hvid kontrast med enkle motiver virker interessante på barnet ligesom uroer, der kan hænge over vugge eller skifteplads. Barnet kommer med pludrelyde, der senere bliver til pludresamtaler. Små enkle bamser og rangler med lidt lyd kan være godt for babyen.

Omkring 3 måneder

Efterhånden som barnet bliver mere opmærksom på sin krop, vil det aktivt bruge legetøjet. Efter cirka 3 måneder begynder barnet at kombinere sine bevægelser. Nu finder barnet ud af sammenhængen mellem sine bevægelser og legetøjets lyd. Sanselegetøj og rangler med forskellige lyde er ideelt på dette trin. Hovedkontrollen udvikles så barnet kan kigge sig aktivt omkring. Legen betegnes som den praktisk udforskende leg, hvor barnet via sine sanser og handlinger, undersøger verden omkring sig. Det lille barn vil bruge sine ører, øjne og næse til en start. Senere rækker barnet ud efter eller kravler hen til genstande og personer. Det er kendetegnende, at det lille barn leger når det er trygt, tilpas og har en tillidvækkende voksen nær sig. Barnet stimuleres allerbedst af dig: din stemme, din berøring og dit ansigt. Men du kan også bruge rangler, bamser, gummidyr og trækugler.

Omkring 6 måneder

Efter et halvt år kan barnet gentage sine bevægelser. Barnet sidder efterhånden op uden støtte. Nogle børn starter med at kravle baglæns, mens andre skubber sig frem på numsen. Barnet kan mave sig frem på gulvet og det kan både rulle fra mave til ryg og fra ryg til mave. Efterhånden begynder barnet at krybe og prøver at kravle. Nu finder barnet ud af have to forskellige ting i hænderne, og at legetøjet ændrer lyd og form, når barnet gør noget. Koordinationevnen trænes aktivt vha. af legetøjet. Barnet kan samle mindre ting op. Godt legetøj er fx bolde, æsker, telefon, puslespil med nupper og farverige klodser. Når barnet er ca. 5-6 måneder, vil det også kunne drikke af et krus med hjælp.

Omkring 1 år

Når barnet er omkring et år kan det bruge hænderne mere finmotorisk. Barnet begynder at rejse sig op og stå selv uden støtte og går med støtte. Det etårige barn leger b.la. med stabel-kasser, piskeris og skål, ting der kan puttes noget ned i, kigger i billedbøger og går med trækdyr.

Legetøj med stærke/klare farver eller sort-hvide kontraster, spejle, aktivitetstæpper, rangler med forskellige overflader, farver og lyde, bolde, puslespil med knop, puttekasser, stabelbægre m.m